Het krijgen van een kind is een waar cadeau. Je kleine dochter of mannetje vasthouden na een zware bevalling, dat is het fijnste gevoel na zo’n vreselijke 24 uur (of iets korter als het meezit). Je voedt je kindje op en daar komen veel verschillende zaken bij kijken. Je wilt natuurlijk dat je kindje zo goed mogelijk uit de verf komt, en daarvoor moet je natuurlijk wel duidelijke grenzen stellen. Iets wat ontzettend goed werkt voor de ontwikkeling van je kindje is voorlezen. Je kindje ontwikkelt zich sneller en beter op intellectueel vlak, als je hem of haar een paar keer per dag een boekje voorleest. Ook krijgt de creativiteit en de fantasie van je kindje een boost als je hem of haar een boekje voorleest. Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het voorlezen van boeken, maar welke kinderboeken 3 jaar zijn dan geschikt voor kinderen? Dat lees je hier!

Jip en Janneke

Old but gold, dat is Jip en Janneke. Dit olijke duo is enorm populair, zelfs vandaag de dag nog. Ze beleven spannende avonturen. Zo doen ze bijvoorbeeld een wedstrijdje pannenkoeken eten samen met de ouders van Janneke, of ze gaan samen met hondje Takkie op zoek naar de ijscoman. Er zijn enorm veel boeken in omloop met allemaal korte verhalen waarin de avonturen van Jip en Janneke op een gedetailleerde uit de doeken worden gedaan. Deze korte verhalen zijn ideaal om voor te lezen voor het slapengaan, zodat je kindje niet lang wakker hoeft te blijven om het verhaaltje af te luisteren. Zo kan jij ook snel iets anders gaan doen en heb je nog wat tijd over de was en andere huishoudelijke taken!

Van wie zijn deze billen?

Een boek waarbij een schaterlach op de loer ligt, dat is ‘van wie zijn deze billen?’ Het is een grappig boek waar je continu in een deuk van ligt. Zelfs je kindje, die normaal niet zo van lezen houdt, vindt dit boek ongetwijfeld fantastisch! Er staan vrolijke rijmpjes in waarbij je moet raden van wie de afgebeelde billen afkomstig zijn. Misschien van de vos, of toch van de beer? Op deze manier leert jouw kindje ook wat meer over de natuur en het dierenrijk, dus het is ook nog eens een educatief boek!

Gewoon zoals je bent

Een boek dat een mooie boodschap uitdraagt, dat is ‘gewoon zoals je bent’. Het leert kinderen dat ze niet hoeven te veranderen voor anderen, maar dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Kleine Snuf is een olifantje dat maar niet in de rij kan lopen. Er is enorm veel te zien, er zijn ook veel andere dieren aanwezig, zoals giraffes en gnoes. Deze dieren hebben elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Erg leuk, vooral als je dit boek ook nog eens ontvangt in een kinderboeken pakket van Boekskes! Zo heb je elke week een leuke verrassing voor je kind en ontdek je samen het avontuur!

Comments are closed.