Als je een baby krijgt is onbezorgd de deur uit gaan ineens een stuk minder makkelijk. Zo moet je ontzettend veel spullen meenemen én rekening houden met de wensen en het slaapschema van je baby. Wil jij van je uitje een succes maken? Let dan op de volgende zaken en ga goed voorbereid op pad.

Waar ga je heen?

Bedenk allereerst waar je heen wilt met de baby en hoe je hier gaat komen. Kies voor een plek waar het niet te druk is en dat kindvriendelijk is. Zo is het fijn als er verschoonplekken zijn en je er een rustig plekje kunt vinden om de baby te voeden. Uren shoppen met een baby zit er waarschijnlijk niet in. Kies liever voor een park of natuurgebied. Let ook op de afstand. Direct een aantal uur reizen met de auto of het openbaar vervoer kan heftig zijn voor een baby.

Wat neem je mee?

Een uitje maken met de baby betekend dat je behoorlijk wat spullen moet meenemen. Denk hierbij aan voldoende luiers, kleding, een verschoonmatje, speelgoed, een flesje en babyvoeding en een dekentje. Op een zonnige dag is het verstandig om je baby in te smeren en een hoedje op te doen. Overweeg daarnaast om een kinderwagen én draagzak mee te nemen. Zo kun je afwisselen tussen deze twee opties.

Wanneer vertrek je?

Stem je planning af op het slaapritme van je baby. Vertrek bijvoorbeeld na het ochtenddutje als hij of zij heeft gegeten en een schone luier heeft gehad. De baby is nu waarschijnlijk tevreden. Reis je met de auto? Dan is het ideaal als iemand achterin bij de baby kan gaan zitten. Terwijl jij je concentreert op het verkeer, kan diegene met de baby spelen en voor hem of haar zingen. Neem voor onderweg dus zeker een knuffeltje en wat speelgoed mee om de baby te vermaken!

Op tijd weer naar huis

Tijdens je uitje is het belangrijk om zo veel mogelijk vast te houden aan het vaste ritme van je baby. Geef de baby dus te eten op het tijdstip dat hij of zij dat gewend is. En zoals al eerder gezegd, waarschijnlijk zit urenlang shoppen of iets anders doen er niet in met een kleintje. Houd er dus rekening mee dat je misschien na één of twee uurtjes alweer richting huis komt. Plan dit eventueel zo dat je baby een lekker dutje kan doen op de terugweg. Veel succes!

Comments are closed.