Deze zomer is het nogal een heisa: waar, wanneer en hoe vertrek je naar het buitenland? Op Schiphol is het erg druk, en staan de mensen in rijen die maar niet lijken te eindigen en wel kilometers lang schijnen. Dat is niet iets waar veel mensen op zitten te wachten, in de zomer wil je rust en niet drukke rijen en stress vanwege een gemiste vlucht. De auto is eigenlijk ook niet altijd alles, omdat er nu overal files lijken te ontstaan (ze poppen als paddenstoelen uit de grond). Dit komt omdat meer mensen het vliegtuig links laten liggen en de auto als vervoermiddel kiezen voor hun grote vakantie. Maar, waarom zou je niet met je kroost in Nederland blijven? Dat scheelt je flink wat stress, tranen en zweet! Je kan namelijk ook gewoon in Nederland op de camping staan. Jouw kids kunnen hier eenvoudiger vriendjes maken dan in het buitenland, en bovendien kan je je vakantie een beetje ‘opspicen’ door af en toe een leuk uitje te plannen met je lieve kids. Maar, wat zijn nou geschikte uitjes met jonge kinderen? Dat lees je hieronder. Als je een van deze uitjes bij jouw kinderen introduceert, weet je zeker dat je helemaal goed zit!

Een dagje naar het museum

Een verantwoord en educatief uitje is iets wat het bij ouders ook goed doet. Kinderen lopen hier ook warm voor, al ligt dit wel aan het soort museum waar je ze mee naartoe neemt. Als er iets herkenbaars voor ze is, dan is het gelijk al een stuk leuker voor ze. Anders bestaat er een kans dat ze krijsend op de grond gaan liggen en niet meer mee het museum in willen. Dat is vrij gênant, omdat je als ouder niet wil dat jouw kind anderen tot last is. Maar, een museum zoals Nemo of de Ontdekhoek, dat is iets waar veel kinderen helemaal tot leven komen!

Een avontuurlijk pret- of attractiepark

Een uitje voor de echte durfallen, dat is een pretpark voor de meeste kinderen. Je kan zelf bepalen hoeveel budget je hiervoor beschikbaar hebt, aangezien er pretparken in allerlei soorten en maten zijn. Zo heb je de Efteling, het sprookjesachtige park in Kaatsheuvel, en dat is een vrij duur park. Maar Slagharen of de Julianatoren zijn wat prijsvriendelijker, en dat doet niet af aan het plezier dat jouw kinderen hier zullen hebben. Als je het toch wat minder duur wil maken, kan je ook kiezen om thuis van tevoren een aantal broodjes te smeren en flink wat pakjes drinken in te slaan. Het eten en drinken is in veel pretparken altijd stervensduur, dus als jij weinig te besteden hebt, is dit een trucje om toch naar dat ene pretpark te gaan. Dus: wees een beetje creatief, en de wereld ligt aan je voeten!

Comments are closed.