Wat de beste sporten zijn voor kinderen is een beladen vraag. Hebben we het over jongens of meisjes? En betekent “beste” het meest zuinig? Veiligste? Of het meest uitdagend? Er zijn veel verschillende antwoorden.

De voordelen van actief zijn

Lichamelijke activiteit van welke aard dan ook is gunstig voor kinderen. Op dit moment heerst er in de wereld een ernstig obesitasprobleem, vooral bij kinderen. Kinderen opvoeden om te genieten van lichaamsbeweging als dagelijkse activiteit is belangrijk.

Artsen raden elke dag 1-2 uur van dergelijke activiteit aan. Dit kan een basis leggen voor gezondheid en welzijn die hopelijk een leven lang meegaat.

Het goede nieuws? Kinderen hebben de natuurlijke drang en energie om te spelen. Ze inschrijven voor sport via buitenschoolse activiteiten of naschoolse programma’s is een geweldige manier voor hen om te oefenen en tegelijkertijd plezier te hebben.

Sporten is voor zowel jongens als meisjes

Er zijn geen grenzen aan wat meisjes kunnen doen. Als gevolg hiervan blijft de deelname van vrouwen aan sport toenemen. Ongeacht hun geslacht zijn atleten als Simone Biles en Serena Williams twee van de beste atleten ter wereld. Ouders kunnen en moeten een variëteit ontdekken om aan hun kleine meisjes voor te stellen.

Minder populaire sporten, zoals jazzdansen of vissen, kunnen resoneren met je kinderen. Ouders moeten elke interesse in lichamelijke activiteit aanmoedigen.

Houd de volgende factoren in gedachten bij het kiezen van een sport voor je kinderen:

Leeftijd en persoonlijkheid

Als kinderen jonger zijn, zijn ze meer geïnteresseerd in gestructureerd spel dan in gestructureerde sporten. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van grove en fijne motoriek. Naarmate ze ouder worden, zullen ze je aanwijzingen geven over de georganiseerde spellen die ze willen spelen. Laat ze de weg wijzen.

Kosten

De prijs van deelname aan bepaalde sporten hangt vaak af van waar je woont en wat er het hele jaar door of per seizoen beschikbaar is. Skiën is natuurlijk makkelijker (en goedkoper) als je in een berggebied woont dan aan de kust.

Veiligheid

Er verschijnen voortdurend onderzoeken die ouders helpen veiligere keuzes te maken voor hun kinderen. Fabrikanten gebruiken deze richtlijnen bij het maken van beschermingsmiddelen.

Team- of individuele sport

Elk kind is anders. Sommigen hebben bijvoorbeeld baat bij één-op-één aandacht. Die kinderen genieten meer van individuele sporten zoals tennis of hardlopen. Andere kinderen genieten van de kameraadschap van teamsporten en neigen meer naar basketbal of voetbal.

Begrijp dat als kinderen groeien, hun hersenen ook groeien. Een kind dat misschien begint met zwemmen op de basisschool, verlangt misschien naar volleybal op de middelbare school. Nogmaals, ouders zouden er goed aan doen hun kinderen aan te moedigen. Zolang ze actief blijven en plezier hebben.

Comments are closed.