Hoe houd je het in de kledingkast van je kind een beetje overzichtelijk? Ben jij zo iemand die alles strak per rijtje bij elkaar legt? Heb je precies voldoende broekjes, shirtjes, sokken en ondergoed of komt je zoon of dochter om in de kleding? Doe winst met onderstaande tips en zorg ervoor dat je elke morgen snel vindt wat je nodig hebt om je kindje aan te kleden.

Uitgebreide garderobe is niet noodzakelijk

Vind jij het fantastische om zoveel mogelijk voor je uk te shoppen, dan is dat natuurlijk prima. Of misschien krijg je veel kleding van familie, vrienden of bekenden. Dan heb je ook al snel veel in de kast liggen. Maar is dat bij jou niet zo en schaf je vrijwel alles zelf aan, bedenk dan dat je helemaal niet veel kleding nodig hebt. Ga er even voor zitten en probeer te berekenen hoeveel broeken, shirts, jurkjes en truien er nodig zijn. Natuurlijk is iets extra’s fijn voor als er iets kapot gaat of voor als je de kleding net even iets vaker moet wassen. Koop je echt kleding die je mooi vindt en die je kindje zelf ook graag draagt, dan is een beperkte garderobe het meest handig. Zeker ook voor in de kast.

Zorg voor handige combinaties

Deze tip sluit goed bij de vorige aan. Zorg je voor handige setjes die prima onderling te combineren zijn, dan heb je minder kleding nodig. Je ziet vaak al snel welke kleding het mooist staat bij je zoon of dochter. Er is altijd de verleiding om iets aan te schaffen als je het zelf schattig en leuk vindt. Maar past de betreffende kleur eigenlijk niet bij je kind, reken dan maar dat je deze jurk, trui of jas minder vaak uit de kast haalt. Ga je voor veel combinaties, doe dat dan vooral in het kleurenpalet dat je kindje goed staat.

Koop de kleding op de groei

Misschien twijfel je soms over de maat die je moet nemen. Je bent bang dat de jas snel te klein is. Dat is natuurlijk jammer, zeker als je er een heel seizoen mee wilt doen. In dit geval is het bijna altijd verstandig om een maatje groter te nemen. Broekjes zijn vaak goed om te slaan bij de pijpen en een shirt sla je iets om bij de mouwen. Zo weet je tenminste zeker dat je even vooruit kan met die kleding, want je weet zelf wel hoe snel kinderen vaak groeien. De ene groeispurt volgt vaak de andere al gauw weer op.

Comments are closed.