De keuze van baby’s eerste schoentjes zijn erg belangrijk. Ze bepalen grotendeels de houding en de voetgezondheid van je baby. Er zijn veel babyschoentjes, maar hun uiterlijk is minder belangrijk. Goede babyschoentjes bieden maximale ondersteuning. Het eerste paar schoenen moet passen, maar hoe doe je dat? Hoe kies je het eerste paar schoenen voor je baby?

Begin er niet te vroeg mee

Als je baby klaar is om te lopen, heeft hij of zij echt schoenen nodig. De spieren in de voeten van een baby ontwikkelen zich beter blootsvoets. Dus wacht tot je baby zijn eerste stapjes zet voordat je zijn eerste paar schoenen koopt. Laat je baby daarna zoveel mogelijk op blote voeten lopen.

De eerste babyschoentjes koop je in een gespecialiseerde winkel

In een gespecialiseerde schoenwinkel staan ze je bij het passen van babyschoentjes met raad en daad bij. Zorg er voor dat je een duim tussen de hiel van het schoentje en de voet van je baby kunt steken. Het schoentje moet ook voldoende breed zijn, zodat de teentjes genoeg plaats hebben om te groeien.

Lichte en flexibele babyschoentjes

Baby’s eerste schoentjes zijn licht, flexibel en comfortabel. Kies schoenen met goede ventilatie en rubberen zolen. Dit zorgt voor meer veiligheid door een goede grip. Vind je kind het nog steeds leuk om kruipend op ontdekkingstocht te gaan? Dan zijn schoenen met stevige neuzen een goede keuze.

Veters of velcro sluiting?

Een goede sluiting geeft baby’s voetjes extra steun. Vergeleken met een velcro sluiting, omsluiten schoenen met veters de voetjes van je baby het beste.

Bespaar niet op kwaliteit

Bezuinig nooit op kwaliteit, en als het om het eerste paar babyschoentjes gaat, zeker niet. Koop ze dus niet in een tweedehandswinkel. Elke voet is namelijk uniek. Dit betekent ook dat de gebruikte schoen de vorm aanneemt van diegenen die ze al heeft gedragen. Bij gebruikte schoenen bevindt het contactpunt tussen de voet en de schoen zich op een andere plaats.

Controleer regelmatig de maat van de babyschoentjes

Baby’s groeien razendsnel, ook hun voetjes. Controleer daarom regelmatig de schoenmaat van je kindje. Dat doe je beter een keer teveel dan te weinig. Hou er rekening mee dat babyvoetjes gemiddeld een kleine maat groeien per drie maanden.

Goede babyschoentjes

Kortom, goede babyschoentjes hebben:

Soepele antislip zolen: die garanderen maximale veiligheid voor je baby
Een goede pasvorm: en sluiten goed rond de voetjes. Ze zijn uiteraard niet te klein, maar ook niet te groot. Slecht passende schoentjes kunnen babyvoetjes misvormen.
Zijn zacht en comfortabel.
Zijn licht.
Bestaan uit een goed ademende stof: dat voorkomt vervelende zweetvoetjes.
Hebben een ruime instap
Hebben een harde achterkant: dat is nodig voor een goede ondersteuning van de hielen.

Comments are closed.