Wist je dat de aanwezigheid van ouders een fundamentele rol speelt bij het leren van kinderen? Het is thuis dat de kinderen de in de klas geleerde lessen omzetten in kennis en informatie, waarbij zij optreden als een verlengstuk van de onderwijsinstelling.

Zonder voortdurende stimulering wordt het onderwijsproces uiteindelijk niet doeltreffend en verliezen zij gemakkelijker hun belangstelling. In die zin spelen familieleden een belangrijke rol bij het handhaven van de belangstelling van kinderen voor studies. Daarom geven wij in dit artikel enkele waardevolle tips om je te helpen het leren van kinderen te stimuleren. Bekijk ze!

1. Bepaal de studie routine

Het aanhouden van een studie routine met vaste tijden en een schema voor de activiteiten is de eerste stap om de kleintjes te motiveren. Dit is van essentieel belang om de gewoonte van het studeren op te bouwen, en wanneer ouders de dagelijkse routine samen met hun kinderen plannen, is het gemakkelijker om de tijd in te delen.

Je kunt met het kind de tijd voor elke activiteit afspreken. Indien zij bijvoorbeeld wil spelen, leg dan uit dat het ook belangrijk is om enkele momenten van de dag te wijden aan lezen of aan schooloefeningen.

2. Begrijp het profiel van het kind

Ieder mens heeft zijn eigen profiel om kennis te vergaren. Sommige kinderen nemen informatie gemakkelijker op door middel van een visueel geheugen, terwijl andere kinderen gemakkelijker leren door verhalen te vertellen.

Daarom is het van essentieel belang de manier te kennen waarop jouw kind de wereld waarneemt en van stimuli leert. In deze fase maken de kleintjes een belangrijk moment in hun ontwikkelingsproces door, waarbij ze hun manier van zijn en leven opbouwen.

3. Maak het moment plezierig

Om kinderen in staat te stellen hun studie potentieel te bereiken, is het van essentieel belang dat het moment plezierig en, indien mogelijk, leuk is. Op die manier zullen zij zich meer gemotiveerd voelen om verschillende soorten kennis te leren.

Hoewel leren veel dynamischer kan zijn, moet de plaats om te studeren georganiseerd zijn om jouw kind geconcentreerd te houden. Het is belangrijk dat zij niet worden onderbroken en dat zij zich inspannen om hun best te doen. Ouders moeten bereid zijn de leerling te begeleiden, maar altijd duidelijk maken dat het onderwijsproces hun verantwoordelijkheid is.

4. Bereid een geschikte plaats voor om te leren

Omgevingen die te lawaaierig zijn en vol afleiding zitten, belemmeren in hoge mate de ontwikkeling van het leren van kinderen. Als kinderen omringd worden door prikkels, verliezen ze snel hun concentratie en laten ze uiteindelijk datgene achterwege wat het belangrijkst is.

Daarom moet de voor studie gereserveerde plaats rustig zijn en over al het nodige materiaal beschikken opdat het kind zijn volle aandacht aan de schoolactiviteiten kan schenken. Je kunt een kamer van het huis voorbereiden of zelfs een ruimte in de kamer van jouw kind inrichten die geschikt is voor momenten van toewijding aan de studie.

Comments are closed.