Elk jaar opnieuw staat het weer voor de deur: de eerste schooldag. Deze dag is vaak spannend voor kinderen, maar met de juiste voorbereiding kan je hier wat spanning vanaf halen. In dit artikel geven we je tips om je kind goed voor te bereiden op de eerste schooldag. Zo zal je kind met een glimlach naar school gaan.

Maak een afspraak met de leerkracht

In de eerste plaats is het slim om een afspraak met de leerkracht te maken. Op die manier kan je kind de leerkracht ontmoeten voordat de eerste schooldag plaatsvindt. De leerkracht zal dan ook weten wie jouw kind is en kan hierdoor sneller inspelen op eventuele vragen of problemen.

Bezoek samen met je kind de school

Een kennismakingsbezoek aan de school zorgt ervoor dat het minder spannend is op de eerste dag. Je kind weet dan wat hem of haar te wachten staat en kan de schoolomgeving verkennen. Het is aan te raden om dit bezoek samen met je kind te maken, zodat je kind weet dat jij er ook bij bent. Vergeet ook niet om de klaslokaal en het toilet te laten zien.

Bespreek de school

Als je kind echt bang is voor de eerste schooldag, dan kan het helpen om foto’s van de school te bekijken of een verhaaltje over de school te lezen. Dit geeft rust en maakt alles minder eng. Op deze manier leert je kind ook de weg kennen naar school.

Vertel wat je kind kan verwachten

Bespreek met je kind wat hij of zij kan verwachten op de eerste schooldag. Dit maakt het voor je kind minder spannend. Het is belangrijk om dit op een positieve manier te doen, zodat je kind niet nog meer angst krijgt. Leg bijvoorbeeld uit dat je kind leuke dingen zal doen op school, zoals spelen en knutselen.

Koop samen alle spullen die je kind nodig zal hebben

Als je kind weet wat hij of zij moet meenemen naar school, dan is het fijn om dit samen met je kind te gaan kopen. Op die manier kan je kind de spullen uitzoeken die hij of zij leuk vindt. Het is ook handig om een rugzak en etui in huis te halen, zodat alles netjes opgeborgen kan worden.

Al met al zijn deze tips handig om je kind voor te bereiden op de eerste schooldag. Door met je kind te praten en de school samen te bezoeken, zal het minder eng zijn op de eerste dag. Op die manier kan je kind met een glimlach naar school gaan. Wij wensen je kind alvast veel plezier hiermee.

Comments are closed.