Als er een nieuwe baby in je familie komt, is het altijd een spannende eer om de eerste babycadeaus te kopen! Houd er echter rekening mee dat baby’s en peuters de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen. Wat ze ook in handen kunnen krijgen, het gaat hoogstwaarschijnlijk naar binnen. Daarom moet je op je hoede zijn voor het speelgoed dat je aan je baby geeft.

Dit wetende, is het misschien een beetje moeilijker geworden om een ​​cadeau voor de kleine te kiezen. Geef echter nog niet op! Er is veel leuk speelgoed dat volkomen veilig is voor baby’s.

Belangrijke overwegingen bij het kopen van babyspeelgoed

Gebruikte materialen

Wanneer je speelgoed voor een baby koopt, is het belangrijk om te overwegen welke materialen worden gebruikt. Sommige materialen kunnen schadelijk zijn voor hun gezondheid. Andere materialen kunnen slecht zijn voor het milieu en mogen ook niet worden betutteld.

Het is verstandig om speelgoed van goedkoop plastic te vermijden. Dit geldt met name voor plastic speelgoed voor eenmalig gebruik. Vermijd ook speelgoed dat een geur heeft. Als het speeltje op de een of andere manier zoet ruikt, leg het dan terug. Die geur betekent dat er mogelijk PVC in het speelgoed zit. Dit is een bekend carcinogeen (of kankerverwekkend middel) voor mensen en het is zeer schadelijk voor baby’s.

Chemicaliën in het speelgoed

Hoewel het meeste speelgoed relatief veilig zou moeten zijn, kunnen er enkele zijn die schadelijke chemicaliën bevatten die nadelige effecten kunnen hebben bij baby’s en jonge kinderen. Het is zeker goed om speelgoed te vermijden dat PVC, lood, formaldehyde en andere schadelijke chemicaliën bevat.

Redenen om niet-giftig speelgoed te kiezen

1 – Van hogere kwaliteit

Niet-giftig speelgoed is meestal gemaakt van materialen van hogere kwaliteit dan ander speelgoed dat schadelijk kan zijn. Je betaalt niet alleen voor een betere kwaliteit, maar je bent er ook zeker van dat er geen gezondheidsproblemen bij het kind ontstaan ​​als gevolg van het speelgoed dat je voor hen hebt gekocht.

2 – Ethisch geproduceerd

Bedrijven die hoogwaardig, niet-giftig speelgoed maken, hebben mensen meestal eerlijk in dienst. Ze betalen eerlijke lonen en nemen geen mensen onder de wettelijke leeftijd aan om te werken. Je kunt er zeker van zijn dat de arbeiders die het speelgoed hebben gemaakt, eerlijk worden behandeld.

3 – Creativiteit aanmoedigen

Veel speelgoed dat van hoge kwaliteit is, heeft meestal een eenvoudig ontwerp. Deze ontwerpen bevorderen creatief denken en cognitief functioneren. Kinderen zullen op meer manieren profiteren van dergelijk speelgoed dan alleen maar plezier te hebben met ermee te spelen. Goed voor hun ontwikkeling!

Comments are closed.