We weten allemaal dat voldoende bewegen op een dag enorm belangrijk is. Voor kinderen is dit minstens zo belangrijk. Naast dat het een hoop gezondheidsvoordelen biedt, biedt het ook tal van voordelen op mentaal en op sociaal vlak. Wil je daar graag meer over te weten komen? Je leest er alles over in dit artikel. 

De voorkeur voor een bepaalde sport kan sterker worden ontwikkeld

De kans is erg groot dat je zelf op een latere leeftijd in aanraking bent gekomen met een nieuwe sport. Misschien is dit gekomen door vrienden, door familie of een sport is je gaan interesseren doordat je het volgt op televisie. Dat je dit leert op een latere leeftijd is natuurlijk erg zonde, want vanaf jongs af kun je een bepaalde sport net even wat sneller en beter onder de knie krijgen. Ook is de sport ballet voor meisjes en de sport voetbal voor jongens al lang niet meer de standaard. Laat je kind bijvoorbeeld ook een keer kennismaken met sporten zoals hockey, volleybal of handbal. Er zijn tal van clubs in het hele land waar je zoon of dochter op iedere leeftijd van harte welkom is en waar er op ieder niveau kan worden getraind. 

Je zoon of dochter heeft in de avond niet langer te maken met veel energie

In de avond ken je het probleem maar al te goed. Je zoon of dochter lijkt nog steeds enorm veel energie te hebben en kan daardoor minder goed in slaap vallen. In dat geval is het nodig om op zoek te gaan naar activiteiten waar deze energie in kan worden gestoken, zodat de energie beter in balans is. Je zoon of dochter heeft in de avond niet langer te maken met veel energie door een sport te beoefenen. Zo kan er bijvoorbeeld een paar keer per week worden getraind en er kan een wedstrijd worden gespeeld in het weekend. 

Er kunnen nieuwe vriendjes worden gemaakt op de club

Jouw zoon of dochter heeft op dit moment vast en zeker al wel wat vriendjes en vriendinnetjes op school. Echter kan het zomaar zo zijn dat de vriendengroep verder uit wordt gebreid door een sport te beoefenen. Zo worden er bijvoorbeeld trainingskampen in het buitenland georganiseerd, of je zoon of dochter viert die ene speciale overwinning met de teamgenootjes. En dat zijn momenten in het leven die nooit meer vergeten gaan worden. 

Comments are closed.